Rite steun 24 hr apotheek http://hollandpillen.com/ natuurlijke anti inflammatoire pillen

Interview Frits van Peski, CFO Infotheek

U bent vorig jaar aangetreden als CFO bij Infotheek, één van de grootste IT leveranciers in Europa. Het bedrijf is 25 jaar actief, begonnen op een zolderkamer in 1991. Men zou kunnen zeggen een start-up avant la lettre. Hoe is die groei tot stand gekomen? Wat verklaart het succes?

Na de oprichting heeft Infotheek een stabiele groei doorgemaakt. Vanaf 2009 belandden we in een stroomversnelling. Dit is ook het jaar, waarin de huidige CEO, Jordy Kool, bij Infotheek is begonnen. Onder zijn leiding heeft Infotheek succesvol aan de internationale expansie gewerkt, het assortiment uitgebreid en nieuwe services geïntroduceerd.

U bent zelf een vrij nieuwe/recente aanwinst bij Infotheek en neemt zodoende ook een frisse blik mee. Wat vindt u opvallend aan het bedrijf?

Het is opvallend wat inspirerend leiderschap kan brengen; onder Jordy’s leiding is er een organisatie neergezet, die adequaat op de marktontwikkelingen inspeelt, een continue winstgevende groei laat zien, knokt voor iedere klant en de core principles hoog in het vaandel houdt. Er is een ongekende hoeveelheid positieve energie bij alle collega’s wat deze organisatie tot nog grotere successen zal leiden. Daarnaast vind ik het opvallend dat de kernbelofte aan onze klant: be different, buy smarter, binnen de steeds veranderende IT markt continu vernieuwt door toevoeging van nieuwe diensten en producten. De behoefte van de klant blijft in dat opzicht onveranderd.

Infotheek heeft een gemiddelde jaarlijkse salesgroei van 30% (staat op de website). Zijn er ook valkuilen bij een dergelijke groeispurt?

Een mogelijke valkuil zou kunnen zijn dat een organisatie na jaren van succesvolle groei kan gaan denken dat het allemaal automatisch gaat. Niets is minder waar. Van belang is om de marktontwikkelingen nauwkeurig te volgen – of nog beter – voor te zijn, en dicht bij de mensen te staan. Uiteindelijk ligt het succes in de handen van de gehele organisatie. Een dergelijke groeispurt vereist ook dat je op een gegeven moment de processen strak dient in te richten om de zaken vlot te kunnen laten verlopen.

Wat voor managementstijl past er volgens u bij een hard groeiend bedrijf?

Aan de ene kant managen met een sterke hand, wat van belang is gegeven de snelle opeenvolgende marktontwikkelingen. Tevens een sterke hand die excellent execution afdwingt; van groot belang bij iedere organisatie, die zoveel transacties per dag uitvoert. Aan de andere kant dicht bij de collega’s staan, en te luisteren naar hun uitdagingen. Het is altijd inspirerend om te zien hoeveel collega’s op alle niveaus schitterende ideeën kunnen leveren zolang je als manager maar goed luistert. Om deze positieve bijdragen te belonen reiken wij iedere maand een prijs uit aan de collega’s die ieder de beste invulling hebben gegeven aan een van onze vier core principles.

Hoe zorg je ervoor dat het bedrijf en de medewerkers de groei bijhouden? Wellicht bent u bekend met de uitspraak ‘Het gras groeit niet harder door eraan te trekken, maar door het water te geven’?

Wij besteden ieder jaar een zeer groot bedrag aan opleidingen. Wij zijn verbonden aan de Rotterdam School of Management en IMD in Lausanne. Bij deze zeer gerespecteerde instellingen volgen ieder jaar collega’s van verschillende niveaus uitstekende studieprogramma’s. Daarnaast worden er interne opleidingen georganiseerd om continu de collega’s te trainen en voor te bereiden op de veranderingen, die komen gaan. Trainen is niet alleen noodzakelijk – anders ben je niet in staat deze continu groei vol te houden – maar het is tevens zeer motiverend.

U werkt bij een bedrijf in een sector (het IT domein) welke zich snel ontwikkelt. Welke eigenschappen dient de bestuurder (van de toekomst?) te hebben om mee te kunnen groeien met de sector? Welke rol speelt kennis van het digitale domein hierbij? Is een Chief Digital Information Officer binnen afzienbare tijd onmisbaar in de boardroom?

De bestuurder van de toekomst is een dynamische persoon, die de markt- en maatschappelijke ontwikkelingen goed kan volgen, en die precies weet wat zich in de organisatie afspeelt. Snel en effectief schakelen zijn essentiële ingrediënten voor deze bestuurder.

Voor de commerciële functies is kennis van het digitale domein uiteraard onmisbaar. Ik zie niet direkt een Chief Digital Information Officer binnen de boardroom. Op dit moment is van het grootste belang om uit de vele data de adequate informatie te genereren en tevens de juiste interpretatie eraan te kunnen geven. Dit geeft wel aan dat de data-analisten goed dienen te begrijpen wat zich afspeelt in het bedrijf zelf om de juiste informatie te kunnen verschaffen.

Infotheek werd in 2015 door Deloitte verkozen tot Best Managed Company, en daarmee wordt Infotheek bestempeld als één van de best geleide bedrijven binnen het Nederlandse midden- en grootbedrijf. Wat houdt dit in?

Deze prijs was een bekroning op een reeks van jaren waarin de organisatie zich succesvol heeft ontwikkeld. Ik zie Infotheek dan ook als een van de parels van het Nederlandse MKB (naast een aantal internetbedrijven) dat zulke groeicijfers ieder jaar weer kan laten zien. Hopelijk zal Infotheek snel als een grootbedrijf worden aangezien.

Als het gaat om digitale/IT ontwikkeling, welke verandering en/of groei (van een product/dienst, etc.) zou u dan voorspellen voor de komende jaren?

Het is fascinerend om te zien dat de digitale/IT ontwikkelingen zich nog sneller dan nu zullen gaan voordoen. Bijna alles zal zich digitaal gaan afspelen (notitieblokken en agenda’s zullen uit ons leven verdwijnen) en meer en meer data zullen in de cloud aanwezig zijn. Organisaties willen steeds flexibeler zijn met betrekking tot IT, wat zich vertaalt in het leasen van apparatuur dan wel software as a service. Aan de andere kant zal de wetgeving zich sneller dienen aan te passen aan deze ontwikkelingen, en de beveiliging van onze systemen en data aan nog strengere eisen kunnen voldoen.

Het is een voorrecht om voor Infotheek te kunnen werken en al deze ontwikkelingen op de voet te kunnen volgen.