Wat motiveert executives bij carrièrekeuzes en hoe kunnen organisaties hierop inspelen?

We hebben meer dan 300 internationale executives bevraagd om hun carrièrekeuzes en afwegingen te begrijpen

Wij hebben samen met de collega’s van ons netwerk IIC een enquête uitgezet bij meer dan driehonderd internationale executives om de keuzes en afwegingen die zij in hun carrière maken te begrijpen. Het duiden van de drijfveren achter deze mobiliteit biedt waardevolle inzichten voor organisaties die toptalenten willen aantrekken en behouden.

Onze uitgebreide enquête gaat in op de belangrijkste factoren die hun beslissingen beïnvloeden zoals: loopbaanontwikkeling, beloning, toekomstperspectief en flexibele werkregelingen. Verder benadrukt het onderzoek belangrijke inzichten met betrekking tot het behoud van leidinggevenden onder andere: het belang van werktevredenheid, organisatiecultuur.

Bent u benieuwd naar wat dit voor uw organisatie betekent of staat u voor een specifieke uitdaging? Neem dan contact op met Jan Beerling of Gerald Knol via onze contactpagina. Zij gaan graag met u in gesprek.

Lees het complete artikel op de website van IIC Partners.

Het artikel bespreekt:

  1. De mobiliteit van executives: De bereidheid van executives om nieuwe kansen te verkennen en hun actieve zoektocht naar passende rollen.
  2. Werkgeversbranding: De invloed van bedrijfscultuur en missie op de besluitvorming van executives bij het overwegen van nieuwe functies.
  3. Mislukte aannemingen: De belangrijkste redenen achter spijtbetuigingen van executives na een carrièreswitch, waaronder culturele fit en carrièremogelijkheden.
  4. Verborgen talent: De rol van executive search consultants in het ontdekken van talent dat anders misschien niet opvalt.
  5. Verhuismogelijkheden: De bereidheid van executives om te verhuizen, zowel nationaal als internationaal, wat hun flexibiliteit en aanpassingsvermogen aantoont.
  6. Retentie en leiderschap: De impact van negatieve relaties met managers op het personeelsverloop en het belang van effectief leiderschap.
  7. Salarisontwikkeling: De perceptie van executives dat ze moeten wisselen van baan om hun salaris te laten groeien.
  8. Jobacceptatie en alternatieve aanbiedingen: De trends van executives die hun acceptatie van een functie intrekken ten gunste van andere mogelijkheden, met focus op beloning en bedrijfscultuur.