Over ons

A careful contrast in Executive Search

Holtrop Ravesloot biedt haar opdrachtgevers in zowel de publieke sector als het bedrijfsleven het vertrouwen dat zij met de gemaakte keuzes de continuïteit en toekomstbestendigheid van hun organisatie borgen. Dat doen we door de inzet van drie activiteiten: executive search, governance en advies.

Over Holtrop Ravesloot

Al 60 jaar is Holtrop Ravesloot betrokken bij de toekomstbestendige inrichting van zowel publieke ondernemingen als ondernemingen in het bedrijfsleven door enerzijds de juiste kandidaten aan te dragen voor directie- en toezichthoudende functies en anderzijds als betrokken adviseur mee te denken en ondersteuning te bieden.

Holtrop Ravesloot staat voor een goed en gedegen search- en beoordelingsproces waardoor u zich vertrouwd voelt in de keuze voor een kandidaat. Dat die kandidaat niet altijd de meest voor de hand liggende is, maakt ons trots. Wij gaan namelijk altijd op zoek naar een zorgvuldig contrast. Dat wil zeggen dat een kandidaat aansluiting en draagvlak vindt in uw bestaande cultuur en tegelijkertijd vernieuwend genoeg is om met verfrissende inzichten, vragen en vooral oplossingen te komen.

Dit “zorgvuldig contrast” wordt bereikt door “een zorgvuldig proces” waarin wij uw bondgenoot zijn van start tot aan afronding.

Over ons

Een zorgvuldig contrast

Onze zorgvuldige werkwijze en markt overstijgende blik maken dat wij creatief en doordacht zijn in onze aanbevelingen en voorgestelde kandidaten. Daarbij is het cruciaal om eerst zowel de organisatie als haar mensen en uitdagingen voor de toekomst te leren kennen en begrijpen. Hierdoor zijn wij in staat kandidaten te vinden die passen bij de toekomst van een organisatie. Zeker dat laatste is relevant in een tijd waarin thema’s als diversiteit en toenemende complexiteit in de samenleving zijn overgegaan van trend naar dagelijkse realiteit.

Contrast

Ons netwerk

Voor opdrachtgevers bouwt Holtrop Ravesloot ook buiten haar opdrachten om aan haar netwerk. Wij zijn voortdurend in gesprek met mogelijke kandidaten en natuurlijk opdrachtgevers. Onze database met een web aan onderscheidende kandidaten en relaties – naast actuele kennis – maakt ons slagvaardig. Dat is de reden voor opdrachtgevers ons nog altijd te zien als dé organisatie voor Executive Search in Nederland. Als medeoprichter van IIC Partners, de internationale netwerkorganisatie, vergroten wij onze daadkracht en kunnen wij gezamenlijk inspelen op de wereldwijde ontwikkelingen.

Netwerk

60 jaar Holtrop Ravesloot

Sinds onze oprichting in 1960 is er veel veranderd, maar wat onze Executive Search dienstverlening excellent maakt is relevanter dan ooit. Opdrachtgevers zoeken namelijk directie- of bestuursleden die de uitdagingen van morgen het hoofd kunnen bieden. Daarom reikt onze matchmaking verder dan het CV of de functie en gebruiken wij psychologische diagnostiek om ook de mens achter het profiel te ontdekken. Op basis van die vaardigheid en kennis selecteren wij de juiste kandidaten voor uw sleutelposities. Wij investeren doorlopend in Artificial Intelligence, geavanceerde (zoek)modellen en CRM-systemen die bepaalde onderdelen van dit proces helpen stroomlijnen.

Onze filosofie

De door ons geselecteerde kandidaat past bij de positie én bij uw toekomst. Dat houdt in dat iemand voldoende aansluiting en draagvlak vindt in de bestaande cultuur maar tegelijkertijd vernieuwend genoeg is om met verfrissende vragen en oplossingen te komen. Dat vraagt al tijdens het opstellen van het profiel om een brede én diepgaande analyse en oprechte interesse in zowel uw organisatie als de mensen. Dit werkt door in het gehele selectieproces. Voor u betekent onze filosofie van optimale discrepantie het volgende: wij dagen u graag uit om naast het beoordelen van de door ons gepresenteerde kandidaten die aansluiten op uw vraag, ook te kijken naar kandidaten die een aanvulling kunnen zijn op uw verwachting.

Onze jarenlange ervaring gecombineerd met een ongeëvenaard netwerk zorgt ervoor dat wij alle perspectieven in overweging nemen. Holtrop Ravesloot staat garant voor een solide shortlist van passende kandidaten voor uw toezichthoudende, bestuurlijke of directiefunctie.

Partners

Research consultants

Ons secretariaat staat altijd voor u klaar