Somya Bouzaggou

Somya Bouzaggou

Partner

Somya.Bouzaggou@holtropravesloot.nl

icon-linkedin

Somya Bouzaggou heeft een achtergrond in Internationale Bedrijfskunde en zet zich al ruim 15 jaar in voor het bevorderen van diversiteit & inclusie binnen een grote diversiteit aan organisaties.

“Het benutten van de rijkdom aan diversiteit in Nederland en het bevorderen van een inclusieve samenleving is een diepgewortelde missie waar ik mij vanuit verschillende Bottom-up initiatieven voor inzet.”

In 2017 richtte Somya Diversiteitsscan.nl op en helpt hiermee talloze organisaties in de publieke sector en in het bedrijfsleven bij het identificeren, begeleiden (in hun carrière) en trainen van leiders van de toekomst met een biculturele achtergrond. Met Diversiteitsscan.nl verzorgd Somya daarnaast ook nulmetingen om de demografie en inclusie binnen een organisatie te meten en geeft op maat gemaakte inclusietrainingen. Het onderscheidende aan Diversiteitsscan.nl is de inzet van een interdisciplinaire aanpak bij het bereiken van doelstellingen zoals evidence based onderzoek, branding van werkgeverschap, en de slimme inzet van data.

Daarnaast is zij al ruim 5 jaar als onderzoeker verbonden aan het ‘Lectoraat Diversiteitsvraagstukken’ van de Hogeschool Inholland. Somya doet onderzoek naar het vergroten van kansengelijkheid in het (vmbo, mbo, hbo) onderwijs en geeft inclusiviteitstrainingen aan docenten.

Somya is ook vicevoorzitter bij het bestuur van de Worldconnectors. Dit is een vereniging die bestaat uit politici en stakeholders van verschillende grote publieke en private bedrijven die zich organiseren rondom de Sustainable Development Goals.

“Vanuit mijn rol als partner bij Holtrop Ravesloot streef ik naar het realiseren van meer benoemingen van biculturele en inclusieve leiders in eindverantwoordelijke posities. Ik geloof oprecht dat wij door het samenstellen van diverse en complementaire teams het realiseren van de oplossingen voor de hedendaagse uitdagingen waar organisaties voor staan kunnen versnellen”