Executive search

De geselecteerde kandidaat past bij de positie én bij uw toekomst.

Onze zorgvuldige werkwijze en marktoverstijgende blik maken dat wij creatief en doordacht  zijn in onze aanbevelingen en voorgestelde kandidaten. Daarbij is het cruciaal om eerst zowel de organisatie als haar mensen en uitdagingen voor de toekomst te leren kennen en begrijpen. Hierdoor zijn wij in staat kandidaten te vinden die passen bij de toekomst van een organisatie. Zeker dat laatste is relevant in een tijd waarin thema’s als diversiteit en toenemende complexiteit in de samenleving zijn overgegaan van trend naar dagelijkse realiteit.

Waarom Holtrop Ravesloot

Alleen toptalent

Organisaties die bij Holtrop Ravesloot aankloppen, hebben toegang tot de beste kandidaten. Ons kandidatenbestand is van hoge kwaliteit: al jaren nemen wij alleen toptalenten in ons netwerk op.

95% succesrate

Wij gaan voor ‘in één keer goed’. Uit de cijfers blijkt: onze succesrate is 95%, oftewel: na een jaar zitten bijna alle kandidaten die door ons geselecteerd en geplaatst zijn, nog op hun plek. Wij streven altijd naar die ‘topfit’.

Timing

Wij weten hoe belangrijk timing is. Deadlines zijn bij ons heilig, dus Holtrop Ravesloot levert op (de afgesproken) tijd de beste kandidaat. Zonder enige concessie aan zorgvuldigheid, vakkundigheid en professionaliteit.

Optimale discrepantie

De door ons geselecteerde kandidaat past bij de positie én bij uw toekomst. Dat houdt in dat iemand voldoende aansluiting en draagvlak vindt in de bestaande cultuur maar tegelijkertijd vernieuwend genoeg is om met verfrissende vragen en oplossingen te komen.

Ruim 60 jaar excellente dienstverlening

Sinds onze oprichting in 1960 is er veel veranderd, maar wat onze Executive Search dienstverlening excellent maakt is relevanter dan ooit. Opdrachtgevers zoeken namelijk directie- of bestuursleden die de uitdagingen van morgen het hoofd kunnen bieden. Daarom reikt onze matchmaking verder dan het CV of de functie en gebruiken wij psychologische diagnostiek om ook de mens achter het profiel te ontdekken.

Op basis van die vaardigheid en kennis selecteren wij de juiste kandidaten voor uw sleutelposities. Wij investeren doorlopend in Artificial Intelligence, geavanceerde (zoek)modellen en CRM-systemen die bepaalde onderdelen van dit proces helpen stroomlijnen.

Onze procedure

1

Analyse

Wij voeren gesprekken met de opdrachtgever om de cultuur, doelstellingen en functie-eisen van de organisatie te analyseren. Wij verdiepen ons grondig in de organisatie van de opdrachtgever. Met deze zeer uitgebreide analyse kunnen wij kandidaten een goede voorstelling geven van de aard, inhoud en context van de functie en de organisatie.

2

Profielschets

In samenspraak met de opdrachtgever stellen wij een profiel samen. Dit profiel bevat een beschrijving van de organisatie, de positie en een karakterisering van de ideale kandidaat.

3

Search

Onze consultants stellen een markt- en concurrentieanalyse op. Op basis van de analyse en de profielschets zoeken zij samen met onze research consultants naar geschikte kandidaten. Wij benaderen zowel kandidaten uit ons netwerk als daarbuiten. Potentiële kandidaten die door de opdrachtgever of derden worden aangedragen, beoordelen wij vanzelfsprekend eveneens.

4

Shortlist

Geschikte kandidaten met latente belangstelling ontvangen een uitnodiging voor een nadere bespreking van de functie met onze consultants. Uit die gesprekken vloeit een shortlist voort van kandidaten, met uitgebreide curricula vitae. De shortlist bespreken wij met de opdrachtgever.

5

Selectie

Op basis van de shortlist volgt een verdere selectie. In de periode dat de opdrachtgever gesprekken voert met kandidaten, zijn wij actief als sparringpartner. Wij ondersteunen de contractonderhandelingen en winnen referenties in.

6

Evaluatie

Na benoeming en aanstelling van de eindkandidaat, evalueren wij de procedure. Daarbij onderhouden wij regelmatig contact met de functionaris in zijn nieuwe werkomgeving en de opdrachtgever en bieden begeleiding daar waar nodig.

Executive search

In gesprek met een van onze partners?

Wilt u meer weten over onze aanpak, resultaten en filosofie?

Eén van onze partners neemt graag de tijd om met u kennis te maken, uw vragen te beantwoorden en u verder te informeren over wat onze executive search excellent maakt.


    Zorgvuldig