Gerald Knol

Gerald Knol

Managing partner

gerald.knol@holtropravesloot.nl
icon-linkedin

De ontwikkeling van toekomstgericht en duurzaam leiderschap op het snijvlak van privaat en publiek fascineert Gerald. Binnen Holtrop Ravesloot is hij als partner verantwoordelijk voor de sectoren zorg, onderwijs, ngo’s en verenigingen. Sectoren waar directeuren en bestuurders zich kunnen en willen verbinden met het maatschappelijke doel van organisaties.

Daarnaast richt hij zich op het snijvlak van publiek en privaat. De vervlechting van de samenleving neemt toe en waar publiek en privaat elkaar raken ontstaan kansen en uitdagingen. Vanuit Holtrop Ravesloot is Gerald verantwoordelijk voor de ontwikkelingen op dit snijvlak, vooral waar het de verbinding van zorg en onderwijs met PE/VC investeerders, ondernemerschap, commercie en innovatie betreft.

Zelf is Gerald maatschappelijk actief als voorzitter van het bestuur van SOOZ, een welzijnsorganisatie in Amsterdam en als partner van de Sustainable Healthcare Challenge (SHC). De SHC is een innovatiewedstrijd, gedragen door studenten, die ons de kans geeft geïnspireerd te raken en op de hoogte te blijven van innovaties binnen de zorg (zowel sociale innovatie als MedTech, wearables, apps, etc.).

Internationaal is Gerald zowel lid van het kernteam van de Life Sciences en Healthcare Practice Group van IIC Partners alsook van de Education, Not for Profit and Government Practice Group.

Gerald is, na een korte periode onderzoeker bij de Rijksuniversiteit Groningen te zijn geweest, in 2009 als research consultant begonnen bij Holtrop Ravesloot. In 2012 heeft hij de stap naar consultant gemaakt. Sinds januari 2018 is hij partner/aandeelhouder. Gerald studeerde bedrijfskunde (human resource management) en filosofie in Groningen. Gerald is getrouwd met Lisanne en trotse vader van Madelief en Arthur. In zijn vrije tijd wandelt en fietst hij graag.