Interim-management

Interim-management is een dienst die Holtrop Ravesloot aanbiedt aan haar opdrachtgevers in zowel de private als publieke sector. U heeft een acute vraag voor het invullen van functies op directieniveau. Wij zetten dan ons netwerk voor u in. Een netwerk dat bestaat uit direct inzetbare en zeer ervaren directeuren en bestuurders. Met deze dienst helpen wij organisaties om de ruimte en rust te creƫren zodat zij in staat zijn een zorgvuldig searchproces op te zetten richting een definitieve en duurzame aanstelling.

Holtrop Ravesloot investeert doorlopend in het onderhouden van een netwerk van succesvolle en gedegen interim-directeuren en interim-bestuurders. Onze interim-kandidaten passen bij uw huidige vraag of beschikken over de competentie om de juiste vragen te formuleren. Iedere organisatie kan op een gegeven moment behoefte hebben aan een directeur of bestuurder voor een bepaalde fase in de ontwikkeling van de organisatie. Dit kan zowel een fase in de doorontwikkeling zijn, als een opvolgingsvraag die tijdelijke invulling vraagt of een verandering in de omgeving van de organisatie die een creatieve invalshoek vereist. Kortom, vragen waarbij de organisatie behoefte heeft aan een directeur of bestuurder met de ervaring en het adaptief vermogen om direct van toegevoegde waarde te zijn. Naast de capaciteiten om een organisatie en – vooral – haar mensen mee te nemen in een transitie. Iemand die de gevoelde onzekerheid of het ontbreken van een duidelijke koers herkend en erkend en daarin weer richting geeft.

Voor Holtrop Ravesloot houdt in dat een succesvolle interim-management opdracht valt of staat bij een goede fit tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. Volgens de visie van Holtrop Ravesloot weet zij/hij te werken op het snijvlak van de betrokken bondgenoot en als kritische vriend van de opdrachtgever.

Proces

Op basis van uw vraag komen wij snel tot het gewenste profiel van de interim-directeur/-bestuurder. Onze dienstverlening is gericht op een snelle invulling van de positie met een directeur of bestuurder die de ervaring meebrengt om u door de gewenste fase te begeleiden. Op basis van de vraag inventariseren wij, binnen ons netwerk, een aantal mogelijk geschikte kandidaten. Op voorhand hebben wij bij deze kandidaten hun beschikbaarheid getoetst voor de periode van uw vraag. De potentiƫle kandidaten lichten wij in de vorm van hun cv en een toelichting mondeling aan u toe. Wij begeleiden de gesprekken tussen u en de kandidaten die uw interesse gewekt hebben om te komen tot een voorkeurskandidaat voor de specifieke fase.

Begeleiding en opvolging

Wij staan de kandidaat gedurende de fase bij met raad en zijn sparringpartner. Tevens organiseren wij regelmatig bijeenkomsten voor de interim-directeuren/-bestuurders uit ons netwerk. Ook kunnen wij meedenken over versterking van het team wanneer specifieke vaardigheden gevraagd worden.

Interim-management opdrachten hebben een gemiddelde looptijd van zes maanden tot ongeveer een jaar.

Neem contact op