Partnership: Sustainable Healthcare Challenge

Sinds enkele jaren is Holtrop Ravesloot betrokken bij de Sustainable Healthcare Challenge (SHC). Deze stichting, gerund door studenten en young professionals, zet zich in voor een duurzame gezondheidszorg middels het stimuleren van innovatie en jong ondernemerschap. De SHC richt zich primair op studenten en young professionals die met een frisse blik en energie de zorgsector willen verduurzamen.

Om dit te bereiken organiseert de SHC jaarlijks drie evenementen:

  • De Kick-off: om studenten te inspireren te gaan innoveren in de zorg;
  • De Masterclass: waar de handvatten worden gegeven om de jonge innovaties verder te helpen;
  • De Challenge & Congres: waar 15 zorginnovaties hun ideeën pitchen aan het grote publiek in combinatie met inspirerende sprekers van het Congres.

Daarnaast houdt de SHC zich bezig met een coachingstraject, waar innovatieve initiatieven gekoppeld worden aan een ervaren ondernemer die meedenkt in de beleidsvoering.

Innovatie en concrete resultaten

Volgens een gerenommeerd adviesbureau verandert er in de zorgsector de komende 15 jaar meer dan in de afgelopen 300 jaar. Dat is nogal een statement. Vernieuwing van zorgprocessen, met behulp van innovatieve devices, domotica en software, is en blijft meer dan noodzakelijk. Toch vormen vernieuwing en verandering altijd een uitdaging voor een organisatie, zo ook in een ‘human capital’ gedreven omgeving als de Nederlandse zorgsector. Hoe blijf je dan toch vernieuwing stimuleren? Juist, door initiatieven zoals de SHC.

Het afgelopen jaar zijn er vanuit 15 innovatieve producten 5 winnaars geselecteerd, zoals CC Diagnostics, een nieuwe test voor baarmoederhalskanker. Maar ook: 2.Tango.Signs, een applicatie – voor en door autistische jongeren – die de communicatie met de rest van de wereld vergemakkelijkt. Andere winnaars waren FluidBalance, een simpel apparaatje om ‘realtime’ de vochtbalans van patiënten bij te houden, IVWear, een draagbare infuuszak, en Percutaneous, een systeem om infecties te voorkomen bij het gebruik van een zogenaamde ‘fixateur externe’ (een externe fixatie van botten bij botbreuken).

Holtrop Ravesloot en SHC

Holtrop Ravesloot coacht en begeleidt het SHC-bestuur en stelt graag haar expertise  en brede netwerk ter beschikking voor het verder ontwikkelen van deze innovatieve organisatie. Bovendien geeft het partnership ons inzicht in de laatste ontwikkelingen op het gebied van zorg en innovatie. Zo krijgen wij als executive searchbureau een nog beter beeld van hoe de toekomst van de gezondheidszorg en het bijbehorende leiderschap eruit moet komen te zien en kunnen wij hier zelf een goede bijdrage aan leveren.

Bent u geïnteresseerd geraakt in wat de SHC doet en wil bereiken? Heeft u tips, adviezen of wilt u een samenwerking aangaan? Zie dan voor meer informatie en contactgegevens: www.sustainablehealthcarechallenge.nl. Wij brengen graag het contact tussen u en de SHC tot stand!