Welkom Somya!

Holtrop Ravesloot verwelkomt Somya Bouzaggou als nieuwe collega en partner. Somya heeft een achtergrond in Internationale Bedrijfskunde en zet zich al ruim 15 jaar in voor het bevorderen van diversiteit & inclusie binnen een grote diversiteit aan organisaties. Jan Beerling en Gerald Knol, managing partners van Holtrop Ravesloot, zijn verheugd om Somya als nieuwe collega welkom te heten. ‘Somya verrijkt de searchpraktijk van Holtrop Ravesloot. Haar blik op de toekomst van organisaties en D&I sluit naadloos aan op hoe wij al sinds onze oprichting, vanuit onze diagnostiek kijken naar de optimale discrepantie bij het samenstellen van leiderschapsteams’, aldus Jan en Gerald.

Somya: ‘Het benutten van de rijkdom aan diversiteit in Nederland en het bevorderen van een inclusieve samenleving is een diepgewortelde missie waar ik mij vanuit verschillende Bottom-up initiatieven voor inzet en mij, vanuit Holtrop Ravesloot, ook graag blijf inzetten’.

In 2017 richtte Somya Diversiteitsscan.nl op en helpt hiermee talloze organisaties in de publieke sector en in het bedrijfsleven bij het identificeren, begeleiden (in hun carrière) en trainen van leiders van de toekomst met een biculturele achtergrond. Met Diversiteitsscan.nl verzorgt Somya daarnaast ook nulmetingen om de demografie en inclusie binnen een organisatie te meten en geeft op maat gemaakte inclusietrainingen. Het onderscheidende aan Diversiteitsscan.nl is de inzet van een interdisciplinaire aanpak bij het bereiken van doelstellingen zoals evidence based onderzoek, branding van werkgeverschap, en de slimme inzet van data.  Daarnaast is zij al ruim 5 jaar als onderzoeker verbonden aan het ‘Lectoraat Diversiteitsvraagstukken’ van de Hogeschool Inholland. Somya doet onderzoek naar het vergroten van kansengelijkheid in het (vmbo, mbo, hbo) onderwijs en geeft inclusiviteitstrainingen aan docenten.

Somya is ook vicevoorzitter bij het bestuur van de Worldconnectors. Dit is een vereniging die bestaat uit politici en stakeholders van verschillende grote publieke en private bedrijven die zich organiseren rondom de Sustainable Development Goals.

“Vanuit mijn rol als partner bij Holtrop Ravesloot streef ik naar het realiseren van meer benoemingen van biculturele en inclusieve leiders in eindverantwoordelijke posities. Ik geloof oprecht dat wij door het samenstellen van diverse en complementaire teams het realiseren van de oplossingen voor de hedendaagse uitdagingen waar organisaties voor staan kunnen versnellen” aldus Somya.

Jan en Gerald zijn trots dat Somya, vanuit haar diverse achtergrond, zich vol enthousiasme wil verbinden aan Holtrop Ravesloot. Zoals bekend zoekt Holtrop Ravesloot altijd naar ‘de mens achter het cv’, wij zoeken altijd naar de diversiteit en complementariteit van leiderschapsteams. Somya’s komst maakt dat wij nog meer impact kunnen maken op dit belangrijke thema van diversiteit.

Wij vertellen u graag meer over Holtrop Ravesloot en onze aanpak bij executive search. Neem gerust contact met ons op  via 020-6470201 of info@holtropravesloot.nl.