Henk Kwakkel

Henk Kwakkel

Associate Partner

henk.kwakkel@holtropravesloot.nl

Henk Kwakkel is ondernemer, adviseur en commissaris bij een aantal familiebedrijven. Na zijn opleiding aan de Sociale Academie in Amsterdam heeft hij 16 jaar bij KPMG gewerkt, beginnend als HR Manager tot Senior Partner. Vervolgens is hij The Change Company gestart en is Henk zijn ervaring over strategie binnen familiebedrijven gaan uitbreiden. Hij was verbonden aan de Hogescholen Utrecht en Rotterdam, gespecialiseerd in Family Owned Business.

Aan de hand van het door hem wetenschappelijk ontwikkelde SAS-model© Strategic Analysis to Succession reikt hij een praktisch model aan voor het gestructureerd uitvoeren van een geslaagde bedrijfsoverdracht.

Het SAS-model© bespreekt vier belangrijke thema’s rondom bedrijfsoverdracht: zakelijk bestuur, familiebestuur, interne interactie en externe interactie. Zij omvatten de ‘harde en zachte kant’ van het opvolgingsproces en geeft eigenaren van familiebedrijven de kans om de opvolging strategisch te benaderen.

In het Handboek familiebedrijven en opvolging zijn de onderzoeksresultaten, alsmede de specifieke kennis en ervaring door Henk Kwakkel vastgelegd en zo voor iedereen beschikbaar.

Door een hybride benadering van bedrijfsoverdracht, is Henk samen met Jan Beerling verantwoordelijk voor Executive Search naar kandidaten op directieniveau. Als vertrouwensadviseur begeleidt hij de overdracht van eigendom tot de positieve afronding een feit is.